پرندهنگری و نابینایی
معنی کلمه پرندهنگری همونطوری که مشخصه نگریستن و مشاهده پرندههاست و بنظر میاد برای آدمهای نابینا مناسب نباشه. اما در حقیقت پرندهنگری توی اکثر مواقع با صدا همراهه. و دیدن و شنیدن هر دو مهم هستن.
شناسایی پرندهها فقط با دیدنشون نیست و گاهی وقتها بدون دیدن میشه از روی صدای پرنده شناسایی کرد یا فهمید که اینجا چه پرندههایی زندگی میکنن.
افراد نابینا بخوبی از قدرت شنوایی خودشون بهره میبره چون راه ارتباطی بسیار مهمی با پیرامون خودشون به حساب میاد.
الگوی صدای پرندگان و شناسایی
از اونجایی که بیشتر مواقع پرندهها رو از روی صداشون پیدا میکنیم افراد نابینا از قدرت شنواییشون میتونن بهره ببرن و با دنیای پرندهها ارتباط بگیرن. صدای هر گونه پرنده الگوی مشخصی داره مثلا صدای چرخریسک شبیه جیر جیر دستگاه چوبی چرخ ریسندگی و بافندگیه. یا صدای کوکو که ما آدما روی ساعتهای قدیمی دیواری هم گذاشتیمش با این ریتمه: کوکو کوکو کوکو .
حفظ کردن و بخاطر سپردن این ریتمو الگوها مثل یه بازی میمونه و هر زمان اون فرد این ریتم رو میشنوه متوجه میشه که اون پرنده چیه و این میتونه جذاب و لذت بخش باشه.
من به دنیای صدا توی حیاتوحش علاقه دارم وبرای پرندهها هم کانال تلگرامی رو راه انداختم و صدای اکثر پرندههای ایران رو به صورت دسته بندی شده براساس گروه داخل این کانال آپلود کردم تا با الگوی صداشون آشنا بشیم.
با این اوصاف آدمهای نابینا هم میتونن از پرندهشنوی کنن و با شناساییشون از این تفریح علمی لذت ببرن و گوشهاشون رو به چالش بکشن.
دمتون هیرکانی